Orienteren op Wetenschap

Sinds 2012 is CSG Het Noordik een WON-school. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland en bestaat uit een samenwerkingsverband van ruim dertig scholen. Als WON-school is ons doel om vwo-leerlingen een onderzoekende houding te laten ontwikkelen. Onze leerlingen raken vertrouwd met wetenschappelijk onderzoek, wetenschappelijke disciplines en met de wetenschappelijke cultuur op universiteiten.

Meer info over WON lees je op de pagina wat doen we extra van de vestiging Noordikslaan.

Olympiades

Naast onze focus op Wetenschap stimuleren we onze leerlingen ook om mee te doen met Olympiades. De aangeboden Olympiades hebben niet allemaal dezelfde structuur en doelgroep. Een aantal Olympiades bestaan uit opdrachten die in de eerste ronde meer geschikt voor toptalenten, terwijl andere Olympiades geschikt zijn voor klassikale deelname.

Leerlingen die een topprestatie leveren tijdens de Olympiades krijgen de mogelijkheid om de (inter)nationale uitdaging op het desbetreffende vakgebied aan te gaan. Er ontstaat binnen onze scholen steeds meer interesse om mee te doen aan de wedstrijden.

Meer info lees je op de pagina wat doen we extra van de vestiging Noordikslaan.

First Lego League

Techniek en technologie komen aan bod bij de deelname aan de jaarlijkse challenge waaraan Het Noordik met een team meedoet. Lees meer