Combineer topsport met je opleiding

Talentvolle sporter: opgelet! Sport jij op hoog niveau en wil je de absolute top bereiken? Ga jij wat school betreft ook voor het hoogst haalbare? Op Het Noordik juichen we dat van harte toe. We helpen je dan ook graag!

Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, dat is behoorlijk pittig. Je wilt geen training missen, maar er ligt nog een berg huiswerk op je te wachten. Of je hebt een belangrijke wedstrijd, maar op school wordt er ook het nodige van je verwacht. Best lastig!

Je sport is belangrijk, maar je wilt over een paar jaar ook graag een mooi diploma op zak hebben. Op Het Noordik helpen we je de juiste keuzes te maken. Onze Topsport Talentschool kan voor jou een uitkomst zijn.

Wat is de Topsport Talentschool?

Leerlingen van de Topsport Talentschool gaan naar Het Noordik in Almelo, Vriezenveen of Vroomshoop. Je hebt hiervoor wel een LOOT-status nodig. Deze krijg je op school als je van je sportbond de status van Belofte (B), Nationaal Talent (NT) of Internationaal Talent (IT) hebt gekregen.

Als Topsport Talentleerling heb je contact met je persoonlijke LOOT-begeleider. Samen met deze begeleider ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om op hoog niveau sporten en leren met elkaar te combineren.

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Elke leerling is anders en elke situatie is anders. Afhankelijk van jouw talenten, inzet en ambitie werken jij en jouw LOOT-begeleider aan een oplossing die het beste bij jou past. Maatwerk noemen we dat. Denk daarbij aan:

  • een aangepast lesrooster,
  • de mogelijkheid om vrij te krijgen voor wedstrijd of training,
  • ontheffing van bepaalde vakken.

Contactgegevens LOOT-coördinatoren

mevrouw A. Lamberts a.lamberts@noordik.nl, tel. 0546 – 48 48 48

de heer S. Pol s.pol@noordik.nl, tel. 0546 – 48 48 48

Websites van onze topsportleerlingen

Onze topsportleerlingen zijn ook te volgen via hun eigen website. Hierop houden ze je op de hoogte van hun prestaties en kun  je foto’s of filmpjes bekijken. De websites vind je op de website Noordiktopsporttalentschool.

Nieuws over hen kun je ook lezen in de nieuwsrubrieken van de vestigingen  en op de facebookpagina van Het Noordik, Topsporttalentschool

Meer weten?

Meer informatie vind je ook op de website van Stichting LOOT.