Ontwikkel jouw muzikale talent

Is muziek helemaal jouw ding? Wil jij van muziek je vak maken of wil je naar het conservatorium? In samenwerking met het ArtEZ conservatorium biedt CSG Het Noordik je een meerjarige vooropleiding voor Klassieke Muziek, Jazz & Pop of Docent Muziek. Wij helpen je om jouw muzikale talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen.

Toelating tot het ArtEZ Conservatorium

De muziekstroom wordt aangeboden op de vestiging Noordikslaan. Je volgt verschillende muziekprojecten waarmee muzikale vaardigheden en speeltechnieken traint. Naast het vak ‘muziek’ krijg je ook theorieles. Aan het eind van je examenjaar ontvang je een certificaat. Daarmee ben je qua theorie toelaatbaar tot het ArtEZ Conservatorium.

Instrumentale vorming en optredens

Volg je de muziekstroom, dan moet je ook instrumentale of vocale lessen volgen bij een gediplomeerd muziekdocent. Daarnaast krijg je twee keer per jaar les van de hoofdvakdocent van het conservatorium.

Het is ook belangrijk om op te treden voor publiek. Bijvoorbeeld op voorspeelavonden, examenpresentaties, het musicalkoor en -orkest en muziekprojecten in samenwerking met het Orkest van het Oosten. Eens per jaar musiceren alle leerlingen van de externe ArtEZ-vooropleidingen samen in ensembles en workshops onder leiding van conservatoriumdocenten. Afsluitend is er een gezamenlijke presentatie in de concertzaal van het conservatorium.

Aanmelding en toelating

Wil je de muziekstroom volgen? Dan moet je eerst auditie doen. Aanmelden voor audities kan door middel van een aanmeldformulier (verkrijgbaar bij de muziekdocenten).

Meer info over de muziekstroom lees je ook op de pagina onderwijsaanbod van de Noordikslaan

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de toelatingseisen? Kijk dan eens op de website van ArtEZ

Je kunt natuurlijk ook altijd bellen met de school: (0546) 48 48 48 of mailen naar de heer H. Lammers: h.lammers@noordik.nl