Maatschappelijke stage

Bij een maatschappelijke stage doe je vanuit school vrijwilligerswerk. Je leert hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dat is niet alleen voor jou belangrijk, maar ook voor de samenleving. Je leert organiseren, anderen helpen en contacten leggen met allerlei verschillende mensen.

Wat heb ik er aan?

Een maatschappelijke stage is niet alleen leuk en nuttig, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Als je nog niet precies weet wat voor werk je later wilt gaan doen, kun je via de maatschappelijke stage een goed idee krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Zo doe je alvast ervaring op en heb je later een betere kans op een baan.

Wat kun je allemaal doen?

Er zijn heel veel mogelijkheden voor je maatschappelijke stage. Je kunt bijvoorbeeld gaan helpen op de kinderboerderij in de buurt, of geef trainingen aan de kinderen van je sportclub. Ook op het verzorgingshuis of bij daklozen kun je aan de slag. Vraag eens rond bij je in de buurt, er is altijd wel iets leuks te vinden dat bij jou past.

Op de pagina’s van de vmbo-vestigingen vind je meer informatie over hoe de maatschappelijke stage per vestiging geregeld is. Kijk dus ook vooral daar eens rond!