Er is nog veel meer..

Op CSG Het Noordik heb je de kans om wat extra’s te doen. Je hebt al kunnen lezen dat we een Topsport Talentschool zijn, dat je een Theaterklas of de muziekstroom kunt volgen en dat we expeditieonderwijs aanbieden.

Maar dat is nog niet alles, we bieden je nog veel meer.

The Voice of...

Elk jaar organiseren we de (zang)talentenjacht The Voice of Het Noordik (met voorrondes op de vestigingen) en de grote finale met de andere Almelose scholen: The Voice of Almelo.

Young Knights of the Proms

In dit samenwerkingsproject geven leerlingen van CSG Het Noordik en een aantal andere scholen in Almelo e.o. met de professionals van het Nederlands Symfonieorkest (Orkest van het Oosten) een optreden in het muziekcentrum Enschede.

Kijk voor meer informatie en videobeelden op de pagina over Young Knights of the Proms op de site van de Noordikslaan.

LOB, werken aan je toekomst

Naar school gaan betekent meer dan alleen kennis opdoen. Het gaat er vooral om dat je ontdekt wie je bent, waar je goed in bent en wat je later wilt gaan doen. Je moet belangrijke keuzes maken: je kiest voor een profiel in de bovenbouw en aan het einde van de bovenbouw kies je een vervolgstudie. Het is van het grootste belang dat we jou daarbij goed begeleiden.

Op de C. van Renneslaan noemen we deze begeleiding LOB, Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. Het zijn niet alleen de mentoren of de decaan die je bij je loopbaankeuze begeleiden. Er wordt ook samengewerkt met alle vaksecties en teams. LOB kan dan ook verschillende vormen hebben, zoals een mentorgesprek, de Beroepen Doe Dagen in Hardenberg, excursies, de mbo-voorlichtingsavond, de meeloopdagen op het ROC of stages. Het zijn allemaal momenten waarop jij ervaring op kan doen die je kan helpen bij het maken van een studie- of beroepskeuze.

Topclass

In Vroomshoop kunnen leerlingen uit groep 8 die wat meer uitdaging willen terecht in de Topclass. Hierin behandelen we een aantal middagen verschillende thema’s op het gebied van bijvoorbeeld techniek of kunst en cultuur. Meer info vind je op de pagina wat doen we extra van Vroomshoop.

Kunstexpositie

Elk jaar wordt het werk van leerlingen met kunstvakken in hun examen tentoongesteld. Tijdens een feestelijke avond worden de jaarlijkse kunstprijzen uitgereikt.